Biografie

Roelke Posthumus roeit op het meer in NoorwegenRoelke Posthumus groeide op in een groot gezin op het platteland. Haar vader was een fantastisch verhalenverteller. Hij leerde haar lezen en naar dieren en planten kijken. Van haar moeder leerde zij wat onvoorwaardelijke moederliefde inhoudt.

Na het doorlopen van het gymnasium ging Posthumus biologie studeren. Zij koos voor de specialisatie gedrag-genetica en evolutie. Gedurende haar studie gaf zij les op een middelbare school. Tijdens haar latere werk als voorlichter en redacteur leerde zij schrijven. Zij was korte tijd persvoorlichter voor de vrouwen vredesbeweging en kreeg een baan als manager in de gezondheidszorg.

Daarnaast schreef zij educatieve boekjes over gedrag van dieren voor het Noorderdierenpark en voor uitgever Wolters-Noordhoff. In 1987 werd Posthumus directeur van het Natuurmuseum van Groningen. Bovendien schreef zij columns voor tijdschrift Ezelsoor en voor RTVNoord.

Van 1995 tot 2009 was Posthumus zelfstandig organisatieadviseur en management coach.

In 2002 verhuisde zij naar Scandinavië waar zij samen met haar partner een boerderij met een natuurcamping en een gastenverblijf dreef.
Sinds 2009 schrijft zij non-ficitie over natuur, evolutie, samenwerking en leiding geven in organisaties.

Roelke Posthumus is getrouwd met een biochemicus en heeft een dochter die van paarden en poezen houdt.